X
SULJE MAINOS

Maahanmuuttaja pääsee poliisiksi eri kielitaidolla – ”se on syrjintää”

Perussuomalaisten kansanedustajan mielestä maahanmuuttaja voi saada ohituskaistan poliisin ammattiin.

Kansanedustaja Jari Ronkainen (ps.) kirjoittaa blogissaan kirjallisesta kysymyksestään koskien maahanmuuttajien ohituskaistaa poliisin ammattiin. Ronkaisen mukaan ”sain sisäministeri (Petteri) Orpolta vastauksen, jossa tämä suoranaisesti myönnetään”.

Kansanedustajan mukaan ongelma tulee vastaan vähemmistöjen ja maahanmuuttajien rekrytoinnissa.

– Ohituskaista tulee vastaan kielitaitovaatimusten myötä. Kun äidinkieleltään suomea tai ruotsia puhuvan on osoitettava osaamisensa kielitutkinnolla tms., niin maahanmuuttaja saa ohituskaistan mahdollisesti myös poliisin ammattiin. Siihen ei tarvita mitään lakimuutosta, sillä kielitaitolaki antaa tähän täydet mahdollisuudet, Ronkainen kirjoittaa.

Hänen mukaansa samaan aikaan poliisikoulun käyneitä poliiseja on työttöminä, sillä heillä ei ole riittävää kielitaitoa.

– Ruotsin osaamisesta tässä on kyse. Maahanmuuttajat ohittavat nämä työttömät. Onko tämä oikein?

– Elääkö poliisin johto median luomassa punavihreässä kuplassa? Jos näin on, niin se on todella surullista. Edes poliisin ammatti, koulutus ja osaaminen eivät jää tämän ulkopuolelle, kansanedustaja sanoo.

Ronkainen kirjoittaa maahanmuuttajien koostuvan lukuisista eri ryhmistä, joiden välillä on konflikteja heidän kotimaissaan, joissa poliisi ei ole samanlainen kuin meillä. Hänen mukaansa tässä on todella iso riski.

– Emme tarvitse maahanmuuttajataustaisia poliiseja siksi, että meillä on maahanmuuttajia. Laaja monipuolinen kielitaito ei sen sijaan ole pahitteeksi, Jari Ronkainen toteaa.

Jos ruotsia ei tarvitse osata, on näin oltava hänen mukaansa kaikkien osalta.

– Esimerkiksi englanti toisena kielenä voi olla riittävä. Sen sijaan jokin harvinaisempi kieli ei missään nimessä riitä.

– En kannata ohituskaistaa, positiivista erityiskohtelua. Minusta se on syrjintää.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt