X
SULJE MAINOS
Kaupunkipyöriä Helsingissä. / LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

LV: Lapsi antoi kaupunkipyörän koodin eteenpäin, isälle 300 euron lasku

Henkilön luottokortilta oli veloitettu viisi kertaa 89 euron lisämaksu.

Länsiväylän mukaan Helsingissä ja Espoossa saatavilla olevien kaupunkipyörien lisämaksujen kokonaissummasta ei ole selvyyttä.

Pyörän käyttäjälle tulee 80 euron maksu, jos sitä ei palauta asemalle viiden tunnin kuluessa. Sen lisäksi veloitetaan yhdeksän euroa viiden tunnin käyttöajasta.

Molempien kaupunkien asiasta vastaavat projektipäälliköt sanovat tavoitteena olevan, ettei viiden tunnin ylittämisestä aiheutuvaa viivästysmaksua tulisi ollenkaan.

Espoolaisen isän kerrotaan saaneen yli 400 euron lisämaksun, kun hänen alaikäinen lapsensa oli lainannut käyttökoodia tuttavalleen. Pyörää ei palautettu ajoissa, joten isän luottokortilta oli veloitettu viisi kertaa 89 euron lisämaksu. City Bike Finland antoi yhteydenoton jälkeen yhden 89 euron maksun anteeksi.

Yhtiö teki vuonna 2019 5,4 miljoonan euron liikevaihdolla 1,5 miljoonan euron voiton. Tulos perustuu mainostuloihin, sillä käyttäjä- ja viivästysmaksut menevät kaupungeille.

Asiakkaan on tarkistettava, että pyörä ilmoittaa palautuksen onnistuneen. Kaupunkipyöräpalvelu jatkuu nykyisessä muodossaan vuoden 2025 loppuun asti, minkä jälkeen järjestetään uudet kilpailutukset.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt