Verkkouutiset

Hartwallin ruskea pullo voi olla arvokas löydettävä.

Löytyykö sinulta tämä pullo? Voit saada 1000 euroa

Hartwall haluaa löytää vanhimmat Suomesta löytyvät kestopullot.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hartwall kertoo maksavansa tuhannen euron löytöpalkkion vanhimmista ruskeista lasipulloista. Hartwall on ainoa panimo Suomessa, joka yhä käyttää klassisia ruskeita lasipulloja.

Nyt yhtiö haluaa selvittää, kuinka paljon vanhoja pulloja Suomesta löytyy. Kolmesta vanhimmasta maksetaan tuhannen euron löytöpalkkio.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hartwallin lasiset, ruskeat ja kirkkaat 0,33 litran lasipullot ovat harvinaisia: ne ovat ainoita pulloja, joita ei käytön jälkeen rikota, vaan ne pestään ja laitetaan takaisin kiertoon.

– Perinteinen ruskea lasipullo on monelle tuttu, mutta harva tietää, kuinka poikkeuksellinen pakkaus se on. Se otettiin käyttöön jo 50-luvulla, ja pullomalli on meillä yhä käytössä. Sama pullo kiertää meiltä Lahdesta kuluttajille ja takaisin keskimäärin 33 kertaa. Olemmekin nimenneet pullon uudelleen kestopulloksi. Hyvää ei kannata rikkoa, sanoo Hartwallin laki- ja yritysvastuujohtaja Hanna Sivenius tiedotteessa.

– Maksamme kolmesta vanhimmasta kestopullosta tuhannen euron löytöpalkkion. Nyt kannattaa kaivella mökin kätköt ja muut, joissa vanhoja pulloja voi lymytä. Vanhimmat pullot pääsevät kunniapaikalle omassa vierailukeskuksessamme Lahdessa, Sivenius selventää.

Pullon valmistusvuoden näkee helposti suoraan pulloon lyödystä leimasta: kaksi viimeistä numeroa merkkaavat pullon valmistusvuosilukua. Tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta hyvaaeikannata.fi. Sivustolla voi myös lähettää oman pulloaarteen tiedot ja kuvan Hartwallille.

Ruskea kestopullo on vuosikymmeniä pintansa pitänyt klassikko. Suomalaiset ovat nauttineet virvokkeitaan kestopullosta jo vuodesta 1953, jolloin Väinö Paasonen sen suunnitteli.

Kestopullot kiertävät tehokkaasti, sillä 97 prosenttia pulloista palautuu kiertoon.

– Me Hartwallilla aiomme pitää systeemin rullaamassa jatkossakin. Kestopullolla on tutkitusti huomattavasti pienempi hiilijalanjälki kuin murskattavaksi menevillä lasipulloilla, Sivenius kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)