Useiden ihmisten epäillään altistuneen koronavirukselle eduskunnassa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

LM: Eduskunnassa mahdollisesti kymmeniä koronalle altistuneita

Altistuneiden etsimiseen osallistuu useita viranomaisia.

Lukuisia ihmisiä on altistunut koronavirukselle eduskunnan tiloissa, uutisoi Lännen Media

Eduskunnan hallintopäällikön Pertti Rauhion mukaan mahdollisesti altistuneita henkilöitä on noin kaksikymmentä. Altistuneiden tila tullaan arvioimaan ja heitä kehotetaan tarvittaessa hakeutumaan koronatestiin.

Altistuneiden jäljitykseen osallistuvat eduskunnan työterveyden lisäksi henkilökuntaa Helsingin kaupungin terveysviranomaisista sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

– Jäljitys ei suinkaan ole eduskunnan työterveyden harteilla, vaan siihen osallistuu paikallisia terveysviranomaisia, Rauhio kertoo.

Perjantaina kansanedustaja Tom Packalén (ps.) kertoi, että hän on sairastunut koronavirukseen. Packalén ilmoitti, että hänen oireensa ovat lieviä ja kertoi olevansa toistaiseksi karanteenissa.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) joutui Packalénin ilmoituksen jälkeen poistumaan varotoimena Eurooppa-neuvoston kokouksesta. Marin oli aikaisempina päivinä viettänyt aikaa samoissa tiloissa kuin Packalén.

Marinille tehty koronatestin tulos osoittautui kuitenkin lauantaina negatiiviseksi. Valtioneuvoston kanslian mukaan Marinin karanteeni jatkuu maanantaihin asti, jolloin hänelle tehdään uusi testi.

Marinin lisäksi myös muille hallituksen jäsenet aiotaan testata koronavirustartunnan varalta. Lauantai-aamuna ulkoministeriö ilmoitti, että myös ulkoministeri Pekka Haavistolle tehty koronatesti oli negatiivinen. Haavisto oli tavannut maanantaina Itävallan ulkoministeri Alexander Schallenbergin, jolla todettiin myöhemmin koronavirustartunta.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt