Kauppakeskus Tripla Helsingissä. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

LM: Näin vältetään uudet tartunnat alennusmyyntien aikaan

Koronatartuntojen nousu on saatu taitettua viime päivien aikana.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n Mika Salmisen mukaan alennusmyyntien aikaan uusien koronatartuntojen ryöppy voidaan välttää pitämällä kiinni jo opituista varotoimista. Asiasta uutisoi Lännen Media.

– Alennusmyyntien suhteen kannattaa noudattaa samoja periaatteita kuin muutenkin eli pysytellä poissa alennusmyynneistä, jos on vähänkin koronaan sopivia oireita ja hakeutua niiden sijaan testeihin. Kannattaa miettiä kaksi kertaa, kannattaako ylipäätään suunnata kovin ruuhkaisiin tilanteisiin, huolehtia kaupassa etäisyyksien pitämisestä, käyttää maskia aina sisätiloissa, jossa on muita ihmisiä ja huolehtia käsihygieniasta tarkasti, Mika Salminen toteaa.

Koronavirusaikana ostokset kannattaa Salmisen mukaan tehdä kotisohvalta käsin ja suosia verkko-ostoksia.

– Kauppiaat voivat toki myös tehdä osuutensa esimerkiksi huolehtimalla siitä, että kaupoissa on riittävästi tilaa myös alennustiskien ympärillä ja jos liiketila on pieni, huolehtimalla siitä, että tilaan ei tule kerralla liikaa asiakkaita, Salminen sanoo.

Koronatartuntojen kasvu on saatu viime päivien aikana hallintaan. THL kertoi lauantaina, että Suomessa on todettu 173 uutta koronavirustartuntaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt