Eduskunta aloittamassa 2020 valtiopäivät. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Liike nyt ja KD mukaan välikysymykseen

Kysymys koskee al-Holin leirillä olevien Suomen kansalaisten ja Suomesta sinne päätyneiden tilannetta.

Liike Nyt ja kristillisdemokraatit lähtevät mukaan perussuomalaisen välikysymykseen, joka koskee Syyriassa al-Holin leirillä olevien Suomen kansalaisten ja Suomesta leirille päätyneiden tilannetta.

Liike Nytin puheenjohtaja, kansanedustaja Harry Harkimo kertoi päätöksestä keskiviikkoaamuna.

– Liike Nyt on päättänyt lähteä mukaan Perussuomalaisten tekemään välikysymykseen. Nettiparlamentin enemmistö oli tätä mieltä, Harkimo sanoo Twitterissä.

Kristillisdemokraatit päätti välikysymykseen lähtemisestä myöhään tiistai-iltana.

– Eduskunnalle vakuutettiin, että taistelijoiden perheitä ei haeta Suomeen eikä käytetä konsulilainsäädännön evakuointitoimenpiteitä. Nyt kuitenkin on käynyt ilmi, että suunnitelmissa on edetty pitkälle ilman selkeää poliittista päätöstä ja eduskunnan informoimista, Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen sanoo tiedotteessa.

Räsäsen mukaan on käynyt ilmi, että suunnitelmissa on edetty pitkälle ilman selkeää poliittista päätöstä ja eduskunnan informoimista. KD:n mukaan pääministeri Sanna Marin (sd.) ei ole myöskään kyennyt vastaamaan kysymyksiin ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toiminnasta ja ristiriitaisista lausunnoista.

Perussuomalaiset jättää välikysymyksensä tänään keskiviikkona.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt