Verkkouutiset

Liberan arvio yliopistopuhujasta: Taantumuksellinen, näkemykset aika tympeitä

Sivistyneistön on pystyttävä parempaan, sanoo Liberan tutkimusjohtaja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ajatuspaja Liberan tutkimusjohtaja Heikki Pursiainen arvostelee kovin sanoin kielentutkimuksen professori Janne Saarikiven uudenvuodenpuhetta”, jossa tämä moittii suomalaista elämäntapaa ja valtion leikkauspolitiikkaa.

Pursiaisen mukaan Saarikivestä on valikoitunut sivistyksen ja yliopiston yksi näkyvimmistä puolestapuhujista, mutta tämän näkemyksiä luonnehtivat ”nurkkakuntainen taantumuksellisuus ja onneton yhteiskunnallinen analyysi”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Synkkää tästä tekee se, että Saarikiven yhteiskunnalliset näkemykset ovat sanalla sanoen aika tympeitä, Pursiainen kirjoittaa blogissaan.

Hänen mielestään Saarikivi on ymmärtänyt väärin talouskasvun, mikä tekee arvostelusta perusteetonta.

– Talouskasvu on sitä, että nämä muutkin voivat tavoitella Saarikiven elämänlaatua. Mutta Saarikiven mielestä ihminen on ahne, jos haluaa itselleen ja lapsilleen samaa, jota Saarikivellä jo on.

Pursiainen sanoo, että suomalainen yliopistoväki, kulttuuri ja sivistys ansaitsevat puolestapuhujan, mutta sellaista kannattaa etsiä muualta.

– Janne Saarikivi ei ole tähän tehtävään sopiva henkilö. On suorastaan pelottavaa, että sivistyneistössä on laajaa kannatusta Saarikiven yhteiskunnallisesti lukutaidottomille ja läpikotaisin taantumuksellisille näkemyksille. Sivistyneistön on pystyttävä parempaan, Pursiainen kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)