X
SULJE MAINOS
Li Andersson. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Li Andersson: Jussi Halla-ahon toiminta huolestuttavaa

Opetusministerin mukaan maailma tarvitsee harhaanjohtamisen sijaan vastuullista ja oikeudenmukaista ilmastopolitiikkaa.

Opetusministeri ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ilmaisee olevansa huolissaan perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon toiminnasta.

Halla-aho julkaisi keskiviikkona Facebook-päivityksen, missä kyseenalaisti ilmastonmuutoksen yhteyden Australian maastopaloihin. Halla-ahon mukaan ”metsäpalot eivät tietenkään oikeasti johdu ilmastonmuutoksesta”.

Päivityksessä Halla-aho kirjoittaa, että ”useimmissa maissa metsät palavat hallitsemattomasti siksi, että niitä ei hoideta harvennushakkuilla, eikä niissä ole metsätaloutta palvelevaa metsätieverkostoa estämässä palojen leviämistä”. Tutkijoiden mukaan Halla-ahon päivitys oli täynnä valheellista tietoa ja vääristelyä.

– Maailman palaessa toivoisin, että tällaisen tietoisen harhaanjohtamisen ajat olisivat jo ohi, mutta selvästikään näin ei ole. On päivänselvää, että luonnonkatastrofit ovat aina monen tekijän summia, mutta samalla tavalla on myös selvää, että lämpenevä ilmasto tekee katastrofeista tuhoisampia ja useammin toistuvia, Andersson kirjoittaa.

Myös sisäministeri ja vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo on ilmaissut olevansa huolissaan ilmiöstä, missä tieteen ja tutkimuksen luotettavuutta pyritään tietoisesti kyseenalaistamaan.

– Aikaa ilmastonmuutoksen ratkaisemiseksi on vain vähän ja harhaanjohtamisen sijaan maailma tarvitsee vastuullista ja oikeudenmukaista ilmastopolitiikkaa, jolla päästöt saadaan nopeaan laskuun, Andersson toteaa.

Australiassa raivoavien tuhoisten metsäpalojen mittakaavaa on vaikea käsittää. Jopa yli miljardin eläimen on arvioitu…

Posted by Li Andersson on Thursday, January 9, 2020

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt