Lentomatkustajia Helsinki-Vantaalla. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

Lentokenttien matkustajamäärä putosi 86 prosenttia

Suomen lentokenttien kautta lensi elokuussa yhteensä 332958 matkustajaa.

Tämä oli 86 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Elokuussa Helsinki-Vantaan lentoasemalla matkustajia kertyi 272 715 ja muilla kotimaan lentoasemilla yhteensä 60 243 matkustajaa. Helsinki-Vantaan lentoaseman osuus oli 82 prosenttia kotimaan kenttien koko matkustajamääristä.

Elokuussa Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärä väheni 87 prosenttia ja muiden kotimaan lentoasemien yhteenlaskettu matkustajamäärä väheni 78 prosenttia verrattuna viime vuoden elokuuhun.

Matkustajista 70 prosenttia tuli ulkomaan lennoista ja 30 prosenttia kotimaan lennoista. Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärästä 82 prosenttia tuli kansainvälisistä lennoista.

Tammi-elokuussa Suomen lentokenttien kautta lensi yhteensä 5,7 miljoonaa matkustajaa, mikä oli 68 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Matkustajista 71 prosenttia tuli ulkomaan lennoista ja 29 prosenttia kotimaan lennoista.

Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärä oli 4,5 miljoonaa ja muilla kotimaan lentoasemilla yhteensä 1,2 miljoonaa matkustajaa. Helsinki-Vantaan lentoaseman osuus oli 79 prosenttia kotimaan kenttien koko matkustajamääristä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt