Lasse Lehtinen: Sdp on Nato-asiassa etääntynyt kauimmaksi lännestä

Entisen demarimepin mukaan Sdp:n nykyisellä puoluejohdolla tuskin pyrittäisiin edes EU:n jäseneksi.

Sdp-vaikuttaja Lasse Lehtiseltä kysyttiin hänen Facebook-seinällään kommenttia kyselyyn, jonka mukaan demarit eivät halua Suomea Natoon edes Ruotsin liittyessä. Lehtinen vastasi näin:

– Turvallisuuspolitiikassa SDP on etääntynyt kauimmaksi länsimaisesta sosialidemokratiasta. Puolustusliitto Nato syntyi vuonna 1949 luomaan turvallisuutta ja varjelemaan läntistä demokratiaa. Monet johtavat sosialidemokraatit olivat sitä perustamassa, etenkin Britannian Ernest Bevin ja Norjan Trygve Lie, Lasse Lehtinen kirjoittaa.

Hän jatkaa, että Naton pääsihteereinä ovat toimineet sosialidemokraatit Paul Henri Spaak Belgiasta, Javier Solana Espanjasta ja nyt Jens Stoltenberg Norjasta.

– Naton idea yhdisti Euroopan sosialidemokraattisten puolueiden oikeiston ja vasemmiston, eikä keskusteluun sotkettu muita aatteellisia riitoja. Suhtautumisesta Natoon ei myöskään lyöty sellaista leimaa, kun siitä on Suomessa tehty Sdp:n jäsenten välille. Jäsenyydestä puhuminen on tuomiojalaisten toimesta julistettu ikään kuin periaateohjelmien vastaiseksi, Lehtinen toteaa.

Lasse Lehtisen mukaan ajatus ulosjäämisestä on sinänsä merkillinen.

– Natoon liittyminen olisi itse asiassa vain liittymistä arvopohjaltaan sosialidemokraattisen yhteisön jäseneksi. Nykyisellä puoluejohdolla tuskin pyrittäisiin edes EU:n jäseneksi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt