Kysely lupailee kokoomukselle eurovaalivoittoa

Iltalehden teettämässä kannatuskyselyssä kokoomus saisi Suomesta neljä ja keskusta kolme meppiä.

Iltalehden/Tietoykkösen eurovaalikyselyssä kokoomuksen kannatus on 23,7 prosenttia. Keskustan kannatus on 18,9, perussuomalaisten 16 ja Sdp:n 15,2 prosenttia.

Näillä kannatuksilla kokoomus saisi neljä, keskusta kolme sekä Sdp ja perussuomalaiset kumpikin kaksi edustajaa Suomesta Euroopan Parlamenttiin. Vihreät ja vasemmistoliitto saisivat yhden paikan. Tällä hetkellä kokoomuksella on kolme paikkaa ja perussuomalaisilla yksi.

Kyselyssä haastateltiin tuhat suomalaista 7.-12.5.2014.

Suurimmat kannatuspotentiaalit ovat kokoomuksessa järjestyksessä Alexander Stubbilla, Sirpa Pietikäisellä, Henna Virkkusella ja Eija-Riitta Korholalla. Kyselyssä kysyttiin, ketä voisi kuvitella äänestävänsä.

Keskustassa eniten vastauksia saivat Olli Rehn, Paavo Väyrynen ja Anneli Jäätteenmäki. Perussuomalaisten kaksi suosituinta olivat Jussi Halla-aho ja Pirkko Ruohonen-Lerner ja Sdp:n Liisa Jaakonsaari ja Mitro Repo.

Suurin kannatuspotentiaali on Alexander Stubbilla, jota voisi äänestää 26 prosenttia. Seuraavaksi eniten on Olli Rehnillä (14 prosenttia) ja Sirpa Pietikäisellä (10 prosenttia).

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt