Verkkouutiset

Henkilöautojen keski-ikä Suomessa on 13,5 vuotta

Manner-Suomessa rekisterissä olevien henkilöautojen keski-ikä oli viime vuonna 13,5 vuotta ja liikennekäytössä 11,4 vuotta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tilastokeskuksen mukaan Manner-Suomen rekisterissä olevien henkilöautojen keski-ikä oli viime vuonna 13,5 vuotta, ja liikennekäytössä olevien keski-ikä oli 11,4 vuotta.

Alhaisin henkilöautojen keski-ikä oli Uudenmaan maakunnassa, missä se oli 11,3 vuotta. Sen sijaan Pohjois-Karjalan maakunnassa keski-ikä oli peräti 15,4 vuotta.

Manner-Suomen rekisterissä yleisimmät henkilöautomallit olivat Toyota Corolla, Volkswagen Golf ja Toyota Avensis.

Ajoneuvorekisterissä oli viime vuoden päättyessä runsaat kuusi miljoonaa ajoneuvoa, joista liikennekäytössä oli runsaat viisi miljoonaa. Rekisterissä olevien kokonaismäärä kasvoi vuoden aikana 2,6 prosenttia ja liikennekäytössä olevien 1,0 prosenttia.

Henkilöautoja oli rekisterissä 3,2 miljoonaa, joista liikennekäytössä oli 2,6 miljoonaa, Rekisterissä olevien henkilöautojen määrä kasvoi 2,2 prosenttia ja liikennekäytössä olevien henkilöautojen määrä kasvoi 0,8 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)