Verkkouutiset

LM: Poliisille sataa rikosilmoituksia Hotels.comista

Poliisille tulee päivittäin uusia rikosilmoituksia, joissa yhtenä osapuolena on mainittu hotellivaraussivusto Hotels.com, kertoo Lännen Media.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pelkästään viimeisen viikon aikana poliisille on tehty 47 uutta rikosilmoitusta. Koko alkuvuonna, 25. huhtikuuta mennessä, Hotels.com on mainittu kaikkiaan 349 ilmoituksessa.

Keskusrikospoliisi selvittää suomalaisiin kohdistuneita maksuvälinepetoksia, ja se on ollut yhteydessä Hotels.comin taustayhtiöön.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Lännen Media pyysi poliisilta vastaavia lukuja muista hotellipalveluita välittävistä verkkosivustoista. Luvut ovat ajalta 1.1.–25.4. Niistä selviää, että Hotels.com on poliisille tehtyjen ilmoitusten määrässä mitattuna täysin omilla luvuillaan.

Toiseksi eniten mainintoja löytyy Booking.comista, joka on mainittu 67 poliisi-ilmoituksessa. Tässä lukumääriä muista sivustoista, jotka on mainittu poliisin ilmoituksissa alkuvuonna: Venere.com, 3 mainintaa; Travellink.com, 2 mainintaa; Agoda.com, 1 maininta; Supersaver.fi, 1 maininta; ebookers.com, 1 maininta.

Rikoskomisario Tero Muurman Keskusrikospoliisin kyberrikostorjuntakeskuksesta sanoo, että Hotels.com tekee koko ajan töitä mahdollisen vuotokohdan löytämiseksi.

– Tähän mennessä sivusto ei ole löytänyt järjestelmistään mitään vikaa. Oikean lähteen löytämiseen voi mennä valitettavasti paljon aikaa. Puhutaan äkkiä monista kuukausista.

Muurman toivoo, että luottokorttirikosten uhriksi joutuneet toimittaisivat rikosilmoituksen yhteydessä luottokorttilaskut ja selvitykset luottokortin käytöstä mahdollisissa varaustilanteissa. Se helpottaisi poliisia selvittämään mahdollisia yhtäläisyyksiä rikosten välillä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)