"HUOM: ohjelma, jonka olet näkemässä, on tänä päivänä rasistinen" - näin Yle varoittaa katsojiaan

1980-luvun klassikko-viihdeohjelma Hymyhuulet sai Yle Areenassa kylkeensä rasistisuusvaroituksia.

  • Yle nimittää 1980-luvun viihdetuotantoaan rasistiseksi.

    ()

Sosiaalisessa mediassa on ihmetelty Hymyhuulet-sarjaan tehtyjä varoittelevia lisäyksiä. Sellaisia tehtiin tästä löytyvään Ylen esittelyjuttuun, joka kertoo 1980-luvun sketsiviihdesarjan historiasta ja tulosta nyt Areenaan.

"Huom. Ohjelmasarjassa on rasistista sisältöä. Tekijöiden tarkoituksena on ollut ennakkoluulojen ravistelu osana 1980-luvun yhteiskunnallista keskustelua. Sisältö on kuitenkin loukannut monia. Ohjelmasarja on esimerkki 1980-luvun televisioviihteestä", kuuluu Ylen lisäämä varoitusteksti.

Tästä avautuvaan Hymyhuulten jakson numero 14 oheen on Areenassa liitetty teksti "HUOM: ohjelma, jonka olet näkemässä, on tänä päivänä rasistinen. Tällaista ei enää Suomessa tehtäisi. Tämä ohjelma pitää nähdä ja tulkita sen hetken yhteiskunnan ja yhteiskunnallisen tilanteen kontekstissa, osana suomalaista televisiohistoriaa."

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.