Sokos Hotels Vaakuna Rovaniemellä. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Korona karkotti ulkomaiset matkailijat

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät elokuussa edellisvuodesta 81,6 prosenttia.

Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät elokuussa Suomen majoitusliikkeissä 6,9 prosenttia viime vuodesta ja heille tilastoitiin 1,51 miljoonaa yöpymisvuorokautta, kertoo Tilastokeskus.

Pääkaupunkiseudun ulkopuolella kotimaiset yöpymiset vähenivät ainoastaan 0,6 prosenttia, kun pääkaupunkiseudulla laskua kertyi 36,9 prosenttia edellisvuoden elokuusta.

Koronaviruksen takia ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät edellisvuodesta 81,6 prosenttia ja ulkomaalaisille yöpymisiä tilastoitiin 0,14 miljoonaa. Kaikkiaan yöpymisiä oli yhteensä 1,66 miljoonaa, mikä oli 31,3 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Yöpymiset eivät määrällisesti lisääntyneet yhdessäkään tärkeimmistä Suomeen suuntautuvista matkailijamaista. Pienin lasku koettiin virolaisten yöpymisissä, jotka vähenivät 2 100 yöllä. Tämä oli 8,6 prosenttia edellisvuotta vähemmän. Suurin vähennys koettiin venäläisten yöpymisissä, jotka vähenivät 97 400 yöllä. Heidän yöpymisiään oli 97,5 prosenttia vähemmän kuin elokuussa 2019.

Tammi-elokuussa Suomen majoitusliikkeissä yövyttiin yhteensä 10,36 miljoonaa kertaa. Määrä oli 36,3 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona.

Kotimaisille matkailijoille kirjattiin 8,39 miljoonaa yöpymisvuorokautta ja ulkomaisille 1,97 miljoonaa vuorokautta. Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät 26,4 prosenttia ja ulkomaisten vähenivät 59,5 prosenttia edellisvuodesta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt