Kokoomusnuorten puheenjohtaja: Keskustelua puolueen suunnasta ei voi tukahduttaa

Daniel Sazonov tyrmää syytökset ”junttaamisesta”.

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov tyrmää arviot, että kenttäjohdon vetoomus Alexander Stubbin puolesta olisi jonkinlainen junttatoimenpide istuvan puheenjohtajan jatkokauden puolesta.

Kansanedustaja Eero Lehti leimasi HS:ssa kirjeen junttaamiseksi, johon ei kokoomuksessa pitäisi ryhtyä.

Sazonovin mukaan istuvalle puheenjohtajalle työrauhan takaaminen on eri asia kuin tuen osoitus mahdollisesti tulevaan puheenjohtajakisaan.

– On tarpeellista käydä keskustelua puolueesta ja siitäkin, kuka puoluetta johtaa. Keskustelua kokoomuksen suunnasta ei voi tukahduttaa, Sazonov sanoo.

Sazonov oli yksi vetoomuskirjeen allekirjoittaneista. Hän sanoo tehneensä arvion julkilausuman allekirjoittamisesta siitä näkökulmasta, että ”on luonnollista toivoa työrauhaa istuvalle puheenjohtajalle.”

Sazonov ei siis halua ottaa kantaa sen enempää Stubbin mahdollisten haastajien kuin puheenjohtajan puolesta, mitä tulee mahdolliseen puheenjohtajakisaan.

– Keskustelu ja vaalitkin kuuluvat puolueeseen. Niitä pitää voida käydä myös ennen kesää, ilman muuta. Tärkeää on kuitenkin, että puolue säilyy toimintakykyisenä ja iskussa koko kevään, jotta hallituspolitiikan isoja kysymyksiä saadaan eteenpäin ja niissä näkyy kokoomuksen kädenjälki.

Sazonov on tällä hetkellä lomamatkalla Prahassa ja otti kantaa vetoomuskirjeen sisältöön näin ollen etänä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt