Kokoomuksen Virkkunen: ”Voiko hallituksessa olla avoimen rasistisen, jopa fasistisen puolueen kanssa?”

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen (kok.) patistelee perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinia ottamaan kantaa Olli Immoseen liittyvään kohuun.

Henna Virkkunen toteaa julkisessa Facebook-statuspäivityksessään pitävänsä kansanedustaja Olli Immosen (ps.) monikulttuurisuuden vastaista taistelukehotusta karmaisevana.

– Ei voi olla sattumaa, että Immonen julkisti kirjoituksensa urheasta kansasta, joka taistelee monikulttuurisuutta vastaan juuri Breivikin joukkosurman vuosipäivänä.

Norjalainen terroristi Anders Behring Breivik surmasi 22. heinäkuuta 2011 yhteensä 77 ihmistä Oslossa ja Utøyan saarella.

Henna Virkkunen toteaa, että ”oman poliittisen ajattelun yhdistäminen joukkosurmaan on kuvottavaa”.

Europarlamentaarikko ihmettelee, että perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei ole ottanut Immosen kirjoitukseen kantaa lainkaan. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoi Immosen kirjoitusta ylilyönniksi, joka ei edusta puolueen tai eduskuntaryhmän linjaa.

Henna Virkkunen huomauttaa, että kun Soinilta ei kommenttia ole saatu, lausuntoja on pyydetty muun muassa perussuomalaisten piirien puheenjohtajilta, joista osa on todennut Immosen kirjoituksen vastaavan puolueen linjaa.

– Jos Perussuomalaisten puolueen linjaan sopii ”kanssataistelijoiden” kannustaminen taisteluun monikulttuurisuutta vastaan, tekee se hallitusyhteistyöstä vaikeaa. Sekä Kokoomuksen että Keskustan sisällä on käytävä keskustelu, voivatko puolueet olla samassa hallituksessa avoimen rasistisen, jopa fasistisen, puolueen kanssa, Virkkunen kirjoittaa.

Hän vaatii Soinia nousemaan ”ylös perunakellarista” ja kertomaan, ovatko Immoisen kirjoitukset puolueen linjan mukaisia.

Olli Immonen kirjoitti perjantain ja lauantain vastaisena yönä Facebookiin monikulttuurisuutta vastustavan tekstin, jossa hän totesi, että ”taistelemme loppuun asti kotimaamme ja yhden aidon Suomen kansan puolesta”.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt