Kokoomuksen Vahasalo: Velaksi elämisen on loputtava

Kokoomuksen ryhmäpuhujan mukaan Suomessa tarvitaan menokuria, järkeviä investointeja, sosiaaliturvan uudistamista, julkisen sektorin tuottavuuden kasvattamista ja kilpailun lisäämistä.

– Talous kasvaa heikosti, julkinen talous on velkainen ja väestö ikääntyy. On selvää, että näin ei voi jatkua. Meidän pitää hoitaa asiamme kuntoon. Velaksi elämisen on loputtava. Tämä koskee sekä valtiota että kuntia, vaati kansanedustaja Raija Vahasalo (kok.) maanantaina eduskunnassa.

Vahasalo piti kokoomuksen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoron valtion talousarvioesityksen palautekeskustelussa. Hänen mukaansa Suomi tarvitsee käänteen.

– Kokoomuksen eduskuntaryhmä on monien suomalaisten kanssa samaa mieltä siitä, että tämän hallituksen olisi pitänyt tehdä enemmän. Myös me olemme pettyneitä siihen, että monia uudistuksia ei ole saatu riittävästi eteenpäin. Kaikkein vaikeinta näyttää olevan työmarkkinoiden ja julkisten palvelurakenteiden uudistaminen, Vahasalo sanoi.

Hän kuitenkin muistutti, että kokoomuksen eduskuntaryhmä on koko vaalikauden tukenut hallitusta. Se on hänen mukaansa ollut ainoa vastuullinen tie.

– Kokoomuksen eduskuntaryhmällä on selkeä käsitys siitä, mitä talouden tervehdyttäminen vaatii. Kaikki lähtee suomalaisesta työstä. Siksi tarvitsemme uudistuksia työmarkkinoilla, jotta entistä useampi pääsisi töihin. Tarvitsemme kannustavaa verouudistusta. Tarvitsemme menokuria, järkeviä investointeja, sosiaaliturvan uudistamista, julkisen sektorin tuottavuuden kasvattamista ja kilpailun lisäämistä. Tarvitsemme investointeja tulevaisuuteen, eli osaamiseen ja koulutukseen panostamista, Vahasalo luetteli.

Ensi vuoden budjetin hyvinä yksityiskohtina hän mainitsi VTT:n lisärahoituksen ja yliopistojen 75 miljoonan pääomittamisen sekä lisäresurssien antamisen Tekesille, Teollisuussijoitukselle ja Finnveralle muun muassa biotalouden ja clean techin edistämiseen.

Lisäksi kokoomusedustajien mielestä on hyvä, että monia liikennehankkeita sidotaan järkevään maankäyttöön ja kaavoitukseen, jolloin saadaan paras mahdollinen hyöty irti. Sekin on tärkeää, että hankkeita käynnistyy ympäri maata.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt