Verkkouutiset

Kokoomuksen Ilkka Suominen: Stubbin haastajat esiin jo nyt

Ilkka Suomisen mielestä mahdollista puheenjohtajakisaa on turha venyttää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kunniapuheenjohtaja Ilkka Suominen kehottaa puheenjohtaja Alexander Stubbin haastamista pohtivien tulevan kaapeistaan ulos jo nyt. Suominen ei pidä järkevänä ”rauhoittaa” mahdollista puheenjohtajakisaa kehysriihen ja muiden kevään isojen päätösten yli.

Pääsiäisen aikaan julkaistussa avoimessa kirjeessään kokoomuksen kenttäjohtajat ilmaisivat tukensa Stubbin työlle kokoomuksen johdossa kevään isoissa väännöissä ja toivoivat tälle työrauhaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kirjettä on julkisuudessa tulkittu yritykseksi suitsia vapaata keskustelua ja hillitä kokoomuksen sisällä kuplivaa tyytymättömyyttä.

Suominen arvioi, että suuri enemmistö on kuitenkin ”kohtuullisen tyytyväisiä” kokoomuksen tämänhetkiseen tilanteeseen.

– Sitten on näitä reunalla kulkijoita, ihan fiksuja ihmisiä, jotka ovat tyytymättömiä. Minusta olisi hyvä, ihan niin kuin Stubb itsekin on sanonut, että jos kerran halutaan muutosta, sitten pitäisi tulla esiin ja ehdokkaiksi puheenjohtajakisaan. Se puhdistaisi ilmaa.

Kenttäjohtajien kirje on herättänyt julkisuudessa epäilyjä myös pyrkimyksistä siirtää mahdollista puheenjohtajakisaa tuonnemmas.

Pitäisikö siis mahdollisten haastajien ilmoittautua kisaan jo tässä vaiheessa?

– Kyllä, kyllä.

Suominen ei halua lähteä arvioimaan kenttäjohdon kirjettä sen enempää, mutta näkee asian näin:

– Ei poliittista tilannetta voi jollain kirjelmällä rauhoittaa. Jos tällaista napinaa ja nupinaa on, parempi olisi, että tätä käytäisiin julkisuudessa. Henkilöiden, jotka eivät ole Stubbiin tyytyväisiä, pitäisi tulla hänelle vastaehdokkaiksi ja näin puhdistettaisiin ilmaa. Ja jos sitten, niin kuin uskon, Stubb kisan voittaa, tilanne olisi sillä tavalla rauhoitettu, uskoo Suominen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)