Dragon maining tuottaa vuosittain yli 7 865 tonnia kultarikastetta. LEHTIKUVA / ELIAS LAHTINEN

Kohukaivoksen johtaja HS:lle: Suomi ei ole Kongo

Dragon Miningin toimitusjohtaja ei pidä yhtiön ympäristövahinkoja suurina.

Kaivosyhtiö Dragon Miningin toimitusjohtaja Brett Smith on hämmästynyt suomalaisten esittämästä kritiikistä yhtiötä kohtaan, kertoo Helsingin Sanomat.

Australialainen emoyhtiön johtaja on lentänyt Suomeen selvittämään yhtiötä ympäröinyttä kohua. Iltalehti uutisoi aikaisemmin yhtiöllä olevan laiton kaatopaikka Oriveden kaivoksen tunneleissa.

– Oriveden kaatopaikasta olisi pitänyt kertoa viranomaisille heti, kun se vuonna 2016 tuli kaivoksen uuden johdon tietoon. Kuulin itsekin asiasta vasta myöhemmin, Smith selittää kritiikkiä.

Hän sanoo luvanvastaisen toiminnan jatkuneen aiemmin todennäköisesti siksi, että kaivoksella työskenteli useita jo Outokummun aikana siellä olleita henkilöitä, jotka olivat olleet käytäntöä aloittamassa.

Smith katsoo kaivoksen maanalaisten jätteiden aiheuttaneen vain pientä haittaa ympäristölle. Hän myös esittää, että suomalaisomisteiseen Talvivaaran verrattuna vahingot ovat verrattain pienet.

– Ja Suomen vertaaminen Kongoon on suorastaan häpeällistä ja suuri loukkaus suomalaista yhteiskuntaa ja lainsäädäntöä kohtaan, Smith päättää.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt