Ali-Reza Abdali. (Kuva: YEPP)

Uudistuksen myötä jonottavat asiakkaiden sijasta taksit

Kokoomusnuorten vt. puheenjohtaja Ali-Reza Abdali on tyytyväinen taksiuudistukseen.

Taksiuudistus on herättänyt paljon kritiikkiä. Ali-Reza Abdalin mukaan sen voittajia ovat ennen kaikkea asiakkaat.

– Uudistuksen jälkeen takseja on ollut ruuhka-aikoina merkittävästi paremmin saatavilla kuin ennen uudistusta. Taksiuudistuksen myötä taksijonoissa jonottavat asiakkaiden sijaan asiakkaista kilpailevat taksit, hän sanoo.

– Kilpailu asiakkaista näkyy taksimatkojen aiempaa alhaisemmissa hinnoissa useilla matkoilla erityisesti pääkaupunkiseudulla, jossa taksitoimijoita on useita, Abdali lisää.

Asiakkaiden rooli taksimarkkinoilla on korostunut aiempaan nähden. Asiakas voi nykyisin vapaasti valita miltä toimijalta palvelun ostaa ja mihin hintaan – kuten vaikkapa ruokakaupassa.

Abdalin mukaan tämä voi ymmärrettävästi herättää ensi alkuun asiakkaissa epävarmuutta ja huolia. Markkinoiden avaaminen on myös mahdollistanut uudenlaiset ja useille vieraammat liikkumisen innovaatiot, kuten Uberin.

– Vastuulliset ja luotettavat taksitoimijat voittavat varmasti asiakkaiden luottamuksen. Tämä luonnollinen mekanismi tulee väistämättä erottelemaan jyviä akanoista – ja johtaa alan terveeseen evoluutioon. Menestyminen vaatii yrityksiltä laadukasta ja kilpailukykyistä palvelua, sanoo Abdali.

Hän toivoo, että nykyinen hallitus jatkaa tarpeettoman sääntelyn purkamista ja suljettujen markkinoiden avaamista.

– Seuraavaksi voisimme avata kilpailulle vaikkapa apteekkimarkkinat.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt