Metsä Groupin sellutehtaan varasto Raumalla. LEHTIKUVA / JUHA SINISALO

KL: Metsäjättien kurssit vahvassa nousussa ”lähes salakavalasti”

Osakenousun taustalla on paraneva uutisvirta metsäteollisuuden markkinoilta.

Metsäteollisuus on edennyt Helsingin pörssissä Kauppalehden mukaan viime kuukaudet vahvasti. Metsäjättien kurssinousu on lehden mukaan edennyt lähes salakavalasti.

Puolen vuoden aikana Metsä Board on noussut 37,6 prosenttia ja Stora Enso lähes 32 prosenttia. Jo pitkää korkeammalle arvostetun UPM:n osake on noussut kuudessa kuukaudessa 12,6 prosenttia.

Metsäosakkeiden kirin taustalla on KL:n mukaan paraneva uutisvirta metsäteollisuustuotteiden markkinoilta. Sellumarkkinan tilanne on pysynyt tänä vuonna tasaisena siitä huolimatta, että graafisten papereiden kysyntä romahti keväällä koronan vuoksi voimakkaasti.

Painopaperien kysyntä on kuitenkin jo hieman elpynyt, ja markkina-asiantuntijoiden mukaan ilman pandemiaa sellulaatujen hinnoissa olisi nähty selvää korjausta ylöspäin vuosien 2019 ja 2020 syklisistä pohjista.

Käytännössä painopaperien heikko kysyntä siirsi sellun hinnannousua eteenpäin, ja markkinoilla odotetaan KL:n mukaan elpymistä ensi vuodelle. Hintojen noususta on merkkejä jo nyt.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt