X
SULJE MAINOS
Kim Jong-un. LEHTIKUVA / AFP

Kim Jong-un rakennuttaa uusia luksuskartanoita

Pohjoiskorealaisten taloudellinen ahdinko pahenee.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un rakennuttaa uusia kartanoita ja huviloita maaseudulle sekä salaiselle alueelle Pjongjangissa, selviää uutissivusto nknews.orgin käsiinsä saamista kaupallisen Planet Labs -yhtiön ottamista satelliittikuvista.

Rakennusten uskotaan valmistuvan Kimin omaan tai hänen perheensä ja lähipiirinsä käyttöön.

Rakennusprojektien kerrotaan olevan käynnissä, ja sen katsotaan tarkoittavan sitä, että Kim asettaa henkilökohtaisen luksuselämänsä nälästä ja köyhyydestä kärsivän kansan edelle.

Viime viikolla Kim vaati jälleen, että kansan pitää työskennellä ahkerammin selviytyäkseen ”tämänhetkisistä taloudellisista vaikeuksista”.

Pohjois-Korean hallinto pitää edelleen maan rajoja suljettuina, jotta koronavirus ei pääsisi leviämään maassa. Tämä estää kaupankäyntiä, mikä pahentaa tilannetta entisestään.

Kimin isoisä Kim Il-sung ja isä Kim Jong-il nauttivat aikanaan Pohjois-Korean luoteisosassa sijaitsevan Yonphungin järven rannalle rakennetuista luksuskartanoista. Nyt satelliittikuvista näkyy, kuinka yhdelle kartanoalueelle rakennetaan monikerroksista tornirakennusta.

Samaan aikaan Pjongjangin keskustassa rakennetaan neljää uutta huvilaa Korean työväenpuolueen salaiselle alueelle.

Kim Jong-un on tunnettu viehtymyksestään luksustuotteisiin. Hänen otaksutaan tuovan maahan pakotteiden alaisia tuotteita uusien rakennusten kalustamista varten.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt