LKS 20170815 Varapuheenjohtaja Janne Sankelo kokoomuksen ministeriryhmän kokouksen yhteydessä Kansalaistorilla Vaasassa tiistaina 15. elokuuta 2017. LEHTIKUVA / TIMO AALTO

”Keskusta teki Kossulla kuperkeikan”

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Janne Sankelo ihmettelee keskustan kannanmuutosta Altian myyntivaltuutuksissa.

Janne Sankelon mielestä ”keskusta teki Kossulla kuperkeikan”. Hän muistuttaa, että Altian järjestelyt olivat esillä jo vuonna 2014 edellisen hallituksen aikana. Altian kasvunäkymät nähtiin jo tuolloin paremmiksi, jos yhtiö pystyisi hankkimaan pääomia yksityiseltä sektorilta.

– Erikoista asiassa nyt on, että keskustan kanta on kolmessa vuodessa tehnyt täydellisen kuperkeikan. Keskusta nimittäin vastusti tuolloin oppositiossa ollessaan kaikenlaisia myyntivaltuutuksia jyrkästi ja myllytti asiaa mielipidepalstoilla, hän sanoo.

Sankelon mukaan Altialla on Etelä-Pohjanmaalle erityinen merkitys. Se on merkittävä viljan käyttäjä ja työllistäjä alueella. Tästä on huolehdittava myös jatkossa.

– On selvää, että mahdollisissa omistusjärjestelyissä valtion tulee huolehtia kotimaisesta ja paikallisesta näkökulmasta. Koskenkorva on brändinä oleellinen osa pohjalaisuutta ja koko Suomea. Siitä on syytä pitää kiinni myös jatkossa, hän toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt