Verkkouutiset

Päiväkirurgian yksikkö Jorvin sairaalassa 2020. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Hus-johtaja: Nykyinen sote-malli ei sisällä mitään kannusteita tuottavuuden lisäämiseen

Sote-uudistus on yksi syy tuottavuuden laskuun, toteaa Lasse Lehtonen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Terveysoikeuden professori ja Husin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen sanoo, että myös erikoissairaanhoito kamppailee nykyisin tuottavuushaasteiden kanssa.

– Erikoissairaanhoito oli Suomessa vielä 2010-luvulla tehokasta ja vaikuttavaa. Nyt sielläkin toiminnan tuottavuudessa on haasteita. Se näkyy pitkinä hoitojonoina muun muassa ortopediseen kirurgiaan, Lehtonen kommentoi X-alustalla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Yhtenä syynä tuottavuuden laskuun on sote-uudistus ja sen kapitaatioperusteinen rahoitusjärjestelmä. Nykyinen rahoitusmalli kun ei pidä sisällään mitään kannusteita tuotannon lisäämiseen ja hoitojonojen purkuun, jatkaa Lehtonen.

Hän on jakanut MTV:n artikkelin siitä, että terveyskeskuslääkärit vastaanottavat päivässä aiempaa vähemmän potilaita.

– Kehitys on ollut se, että terveyskeskuslääkärin vastaanottama potilasmäärä on puolittunut 2000-luvun alusta tähän päivään. On syytä ihmetellä, mistä se johtuu, Lehtonen sanoo MTV:lle.

– Aiemmin meillä on ollut palkkiojärjestelmiä, joissa on maksettu myös käyntimäärien perusteella. Kun tällaiset järjestelmät ovat poistuneet, on lääkäreiden kiinnostus katsoa paljon potilaita vähentynyt.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)