X
SULJE MAINOS

Juha Sipilä haluaa enää vain uusiutuvaa energiaa – ”valtava virhe, miten he selittävät tämän?”

Keskustan puheenjohtajan päätös liittyä sataprosenttisesti uusiutuvalla energialla toimivaa Suomea ajavaan ryhmään hämmästyttää.

Ympäristöpolitiikasta väitellyt kansanedustajaehdokas ja ex-meppi Eija-Riitta Korhola (kok.) hämmästelee tiedotteessaan keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän ilmoitusta liittyä Energiaremontti2015-ryhmään.

Ryhmä ajaa Suomesta sataprosenttisesti uusiutuvalla energialla toimivaa maata.

Eija-Riitta Korholan mukaan hienolta kuulostava tavoite on aikataulussaan epärealistinen ja edustaa taloudellista lukutaidottomuutta. Hän pitää Saksan mallia siitä pelottavana esimerkkinä.

– Ne jotka haaveilivat että maamme taloutta aletaan laittaa kuntoon kestävällä tavalla, saavat haudata haaveensa seuraavaksi neljäksi vuodeksi, Korhola toteaa Sipilän tuesta hankkeelle.

– Pääministeriksi povatun ehdokkaan liittyminen Saksan Energiewenden tapaista muutosta tavoittelevaan ryhmään on huonosti harkittu ja herättää kysymyksen, miten hän suhtautuu aiempiin linjauksiinsa Fennovoiman, Kollajan ja turpeen suhteen. Onko Sipilä linjaton vai tietämätön, Korhola kysyy.

Kampanja ajaa turpeen käytön lopettamista ja ydinvoimasta luopumista. Samoin suuren mittaluokan bioenergia sekä vesivoima on epäsuosiossa.

– Ne, jotka ovat jo tuskastuneet maamme täyttämisestä kalliilla, tehottomalla ja maisemaa pilaavalla tuulivoimalla, saavat heittää toivon järkevämmästä ja oikeudenmukaisemmasta energiapolitiikasta. Käytännössä kampanja tekee meistä entistä riippuvaisempia tuontisähköstä, Korhola sanoo.

Eija-Riitta Korholan mukaan asiassa on jotain hyvääkin.

– Hyvä, että tämä tuli esiin nyt eikä vaalien jälkeen.

Facebookissa Eija-Riitta Korhola katsoo, että ”Juha Sipilä teki mielestäni valtavan virheen”.

– Tajusiko hän pettävänsä ison joukon kepua? Tästä voi tulla vaalien gamechanger sillä kyseessä on iso juttu, Korhola ällistelee.

– Miten ‪#‎kepu‬ selittää jatkossa Sipilän Fennovoima-kannan, turvelinjaukset, Kollaja-puolustuksen? Tulkinnaksi tulee: Sipilä on linjaton. Tai ettei hän hallitse näitä asioita.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt