USA:n tautikeskus CDC:n kuvituskuva näyttää, millainen koronavirus on. (Centers for Disease Control and Prevention/AFP)

Joukkoaltistumisia koronalle Uudellamaalla

Cheerleaders- ja jalkapalloharjoituksissa on tapahtunut joukkoaltistumisia Uudellamaalla.

Keski-Uudenmaan sote –kuntayhtymän mukaan Nurmijärven jalkapalloseuran miesten I-joukkueen harjoituksissa on todettu joukkoaltistuminen koronavirukselle.

Seuran harjoituksissa Nurmijärven tekonurmella on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö maanantaina 26.10. kello 20-21.30 ja tiistaina 27.10. kello 19-20.30.

Kuntayhtymän infektio- ja tartuntatautiyksikkö on yhteydessä harjoituksissa altistuneisiin henkilökohtaisesti mahdollisimman pian, ja asettaa altistuneet karanteeniin. Altistuneita on yhteensä noin 24 henkilöä.

Niin ikään Tuusulan cheerleaders-joukkueen harjoituksissa on todettu joukkoaltistuminen. Spiritshaking cheerlearders -seuran harjoituksissa on ollut koronapositiivinen henkilö sunnuntaina 25.10. kello 13.30-15.30.

Altistuneita on kaikkiaan noin 40, joista Keski-Uudenmaan alueelta noin puolet.

Joukkueharrastuksia pidetään yleensä ottaen riskialttiina ympäristönä koronaviruksen leviämisen suhteen. Muistutamme edelleen, ettei oireisena tule lähteä urheilemaan ja harrastuksiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi pitää noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä sekä käyttää kasvomaskia.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt