Verkkouutiset

”Jos maailmanloppu on, tämä on sitä” – miljoonat Intian virusahdingossa

Potilaiden omaiset joutuvat maksamaan jopa kymmenkertaisia lääkehintoja pimeillä markkinoilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansalaisten raivo kasvaa hallituksen epäonnistunutta epidemianhoitoa ja terveydenhuollon puutteita kohtaan Intiassa.

Pääministeri Narendra Modi ja muut poliittiset johtajat olivat jo ehtineet julistaa voiton koronaviruksesta viime syksyn epidemiapiikin jälkeen. Massiiviset väkijoukot osallistuivat kevään vaalitilaisuuksiin, usein ilman kasvomaskeja.

Hindujen pyhiinvaellusjuhla Kumbh Mela houkutteli jopa 2,5 miljoonaa ihmistä ahtautumaan Ganges-joen varrelle. Vaikka tilaisuus lopetettiin etuajassa, olivat tuhannet tartunnan saaneet ehtineet kuljettaa viruksen kotipaikkakuntaansa.

ET Prime -julkaisun terveydenhoitoalaan erikoistunut toimittaja Vikas Dandekar pelkää Intian aiemman “Incredible India”-matkailukampanjan jäävän nyt tuhansista polttohautauksista nousevien savupilvien peittoon.

– Ambulansseihin on ahdettu jopa 20 ruumista matkalla krematorioon ja hautausmaalle. Ympäri vuorokauden nousevat savut muistuttavat järkyttävästä kuolonuhrien määrästä. Jos on olemassa maailmanloppu, niin sen täytyy olla tämä, Vikas Dandekar kirjoittaa STAT-uutissivustolla.

Tartuntoja vahvistetaan nyt keskimäärin 350 000 kappaletta vuorokaudessa, mutta todellinen määrä voi liikkua miljoonissa. Kuolonuhreja on virallisesti lähes 200 000, mutta mahdollisesti monta kertaa enemmän.

Lääkepulan vuoksi monet omaiset maksavat jopa kymmenkertaisia hintoja pimeiltä markkinoilta, joilla liikkuu myös suuri määrä feikkilääkkeitä. Koronaan sairastuneiden on monin paikoin lähes mahdotonta löytää enää vapaata sairaalavuodetta.

Dandekar kertoo 60-vuotiaasta naapuristaan, joka menehtyi hiljattain hengityskoneessa. Toinen tuttu sai sydänkohtauksen ollessaan hoidettavana koronainfektion vuoksi. Hänen sukulaisperheensä 28- ja 31-vuotiaat pojat olivat molemmat teho-osastolla useita päiviä, mutta lopulta selvisivät.

– Koronaviruksen armoton leviäminen on ajanut monet perheet jaksamisensa äärirajoille, Vikas Dandekar sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)