Tartuntaketjuja ei tällä hetkellä tunneta täysin. / LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

IS: Helsingissä koronatartuntoja työmaalta

Ylilääkärin mukaan virusta esiintyy vielä jossain määrin pääkaupunkiseudulla.

HUS:n ylilääkäri Asko Järvisen mukaan Helsingin viimeaikaiset koronavirustartunnat ovat suurelta osin peräisin rakennustyömaalta.

Lehto Group -yhtiön työmaalta on vahvistettu kahden viikon aikana yhteensä kaksitoista tartuntaa. Sairastuneet on asetettu karanteeniin ja altistuneita selvitetään.

– Mukana tässä tapauksessa on ulkomaalaistaustaisia henkilöitä, mutta tartunnanlähdettä en pääse HUS:sta näkemään. Helsingin kaupungin epidemiologinen toiminta on selvittänyt tapausta, Asko Järvinen sanoo Ilta-Sanomille.

Suurimmassa osassa pääkaupunkiseudun Covid-19-tapauksista ei ole yhteistä tekijää, eikä tartuntaketjuja ole saatu selville.

Järvisen mukaan tapauksia on eri kunnista, joten tautia esiintyy vielä jossain määrin. Hän kehottaa ihmisiä hakeutumaan edelleen aktiivisesti testeihin, jotta taudin leviäminen saadaan estettyä.

Kaikki Varsinais-Suomen ja Länsi-Pohjan viimeaikaiset tartunnat ovat peräisin Ruotsista ja Itä-Euroopasta. Turussa havaittiin viikon aikana yhdeksän koronavirustapausta ulkomaisten työntekijöiden asuntolassa. Heistä viisi on työskennellyt Turun telakalla.

Länsi-Pohjan johtavat lääkärit ovat suosittaneet pidättäytymään Ruotsissa matkailusta vakavan epidemiauhkan vuoksi.

THL:n mukaan Suomessa on vahvistettu yhteensä yksitoista koronavirustapausta viimeisen kahden vuorokauden aikana.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt