Ilkka Suominen autojen seurantahankkeesta: Kokoomus, herää

Kokoomuksen kunniapuheenjohtaja kysyy, kuka saisi hallituksen järkiinsä.

Ministeri Ilkka Suominen ottaa Facebookissa kantaa liikenneverkkoyhtiö- ja ajoneuvojen verotushankkeesta.

– Kukahan saisi hallituksen järkiinsä tuossa satelliittivakoiluautonpaikannusverotuksen suunnittelussa, Ilkka Suominen kysyy.

– Kysymys: Missähän maassa tuollainen on? Vaikka autojen polttoaineenkulutus pienenee – jota liikenneministeri kovasti valittaa – niin kai nyt kuitenkin polttoaineen verotukseen helpoimmin voi liittää käyttöverotuksen?

Hän kehottaa omaa puoluettaan havahtumaan.

– Kokoomus herää! Jo infran suunnitteilla oleva yhtiöittäminen on niin vastoin järkeä kuin mikä. Infrainvestoinnit ovat mitä suurimmassa määrin poliittista arviointia. Eikö meillä jo ole riittävästi esimerkkejä esimerkiksi Solidiumin sekoilusta, ettei vielä heitetä infra jonkun liikennetsaarin alaisuuteen, Ilkka Suominen kirjoittaa.

Suomisen kirjoitukseen on vastannut myös toinen entinen valtioneuvoston jäsen ja entinen vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen.

– En tiedä milloin tämä hulluus saataisiin päättymään. Sähkönsiirtomaksuja voi myös käyttää esimerkkinä. Vesivoima on jo myyty. Sote saattaa viedä koko terveyssektorin kustannuksien tielle jolta ei paluuta. Markkinat ovat ottaneet vallan politiikalta ja poliitikoilta. Tai täsmennän, he antavat vallan, Korhonen kirjoittaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt