Ilkka Kantola. Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Ilkka Kantola: Virkamiesjohto ei kuuntele neuvoja

Kansanedustajan mukaan oikeusvarmuusilmoitus on synonyymi EU-notifioinnille.

Kansanedustaja ja perustuslakivaliokunnan jäsen Ilkka Kantola (sd.) toteaa tiedotteessa, että projektijohtaja Päivi Nergin puheista huolimatta oikeusvarmuusilmoitus tarkoittaa notifiointia. Nerg ilmoitti sunnuntaina, että virkamiesten johdolla lähdetään selvittämään mahdollisuutta EU-notifikaatiota kevyemmälle oikeusvarmuusilmoitusmenettelylle.

– Oikeusvarmuusilmoitusta käytetään terminä yleisesti synonyyminä notifioinnille. Perustuslakivaliokunnan asiantuntijakuulemisissa ei ole tullut esiin, että olisi jokin notifioinnista erillinen oikeusvarmuusilmoitus, Kantola toteaa.

Kantolan mukaan valiokunta ei omasta päätöksestään käyttänyt lausunnossaan termiä oikeusvarmuusilmoitus, mutta edellyttää siinä Euroopan Unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 108 artiklan 3 kohdan mukaisen ilmoituksen, eli notifioinnin tekemistä.

– Korkeimman hallinto-oikeuden tuomarin lisäksi useat johtavat EU-oikeuden asiantuntijat ovat jatkuvasti muistuttaneet hallitusta notifioinnin välttämättömyydestä. On hämmentävää, miksi hallitus ja virkamiesjohto jatkuvasti viittaavat kintaalla näille oikeudellisille neuvoille, kansanedustaja pohtii.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt