X
SULJE MAINOS
Arto Luukkanen ja Simo Grönroos puoluekokouksessa 14. elokuuta. / LEHTIKUVA / TIMO AALTO

IL: ”Se akseloituu aina Suomen Sisu vastaan muut”

Perussuomalaisten paikallispoliitikko erotettiin entistä puoluesihteeriä arvostelleiden kirjoitusten vuoksi.

Perussuomalaisista erotettu Lauri Pajunen hämmästelee saamiaan potkuja ja sananvapauden puutetta puolueessa.

Iltalehden kuulemalla nauhoituksella puoluesihteeri Arto Luukkanen myöntää, että erottamisen taustalla olivat Espoon perussuomalaisten sihteerinä toimineen Pajusen blogikirjoitukset. Perussuomalaisten sääntöjen mukaan puoluehallitus voi erottaa jäsenen, jos tämä on menettelyllään vahingoittanut puoluetta.

Lauri Pajunen oli arvostellut kesällä ja syksyllä entistä puoluesihteeri Simo Grönroosia puolueen heikosta kunnallisvaalimenestyksestä Espoossa. Hänen mukaansa ”kirves heilui ja keskustelevat ja osaavat ihmiset saivat kenkää”. Pajunen viittasi kolmen PS-vaikuttajan erottamiseen huhtikuussa.

Pajusen erottamisesta olivat päättämässä puoluehallitukseen kuuluvat varapuheenjohtajat Mauri Peltokangas ja Sebastian Tynkkynen. Molemmat ovat olleet mukana Suomen Sisu -järjestön toiminnassa.

– Pidän tätä absurdina siinä mielessä, että samaan aikaan, kun Mauri Peltokangas ja Sebastian Tynkkynen itkevät oman sananvapautensa puolesta, niin puolueen sisällä he ovat mukana tekemässä päätöksiä, jotka polkevat puolueen jäsenien sananvapautta, Lauri Pajunen sanoo IL:lle.

Hänen mukaansa perussuomalaisissa on ollut samanlaisia konflikteja eri puolilla maata.

– Käytännössä se akseloituu aina Suomen Sisu vastaan muut. Jos perussuomalaiset haluaisivat olla rehellisiä äänestäjilleen, niin heidän pitäisi vaihtaa puolueen nimi Suomen Sisu -puolueeksi, Pajunen toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt