X
SULJE MAINOS
Kokoomuksen kuntavaalitulos toisi sille eduskuntavaaleissa peräti 10 lisäpaikkaa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

IL: Kuntavaalitulos toisi kokoomukselle 48 kansanedustajaa

Perussuomalaiset menettäisi kuntavaalituloksen perusteella yhdeksän kansanedustajaa.

Analytiikkayhtiö Accuscoren laskelmien mukaan kokoomus saisi 10 lisäpaikkaa eduskuntaan, jos paikkajako perustuisi viikko sitten pidettyihin kuntavaaleihin. Tällä hetkellä kokoomuksella on 38 kansanedustajaa.

Yhtiön Iltalehdelle tekemien laskelmien mukaan suurin häviäjä olisi perussuomalaiset, joka menettäisi kuntavaalituloksen perusteella yhdeksän paikkaa. SDP menettäisi kolme paikkaa – vasemmistoliitto ja KD kaksi. Lisäksi vihreät menettäisi yhden paikan. Keskusta saisi kolme lisäpaikkaa, Liike Nyt kaksi. Kaksi paikkaa menisi ryhmälle muut.

Accuscoren toimitusjohtajan Tuomas Kanervalan mukaan kuntavaalien tulosta voi peilata eduskuntavaaleihin, sillä vaalit kertovat aina puolueiden voimasuhteista.

– Jos eduskuntavaalit olisi pidetty nyt, niin tulos ei olisi ihan tuollainen, mutta puolueiden järjestys olisi varmasti aika lähellä, Kanervala sanoo.

Kanervalan mukaan perussuomalaisten tulosta kuntavaaleissa ei voida kääntää samalla tavalla yksi yhteen kuin muilla puolueilla.

– Perussuomalaisilla oli ehdokkaita paljon enemmän kuin aikaisemmin, mutta ehdokkaiden laatu ei ehkä ollut ihan sitä, mitä se määrä kertoi. He eivät saa ulosmitattua kannatustaan kuntavaaleissa samalla tavalla kuin muut puolueet.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt