Verkkouutiset

Huijarit kiertävät ovelta ovelle – LV: Ylihintaisia remontteja kaupustellaan pelottelemalla asukkaita

Ovelta ovelle kiertäviin kauppiaisiin lukeutuu niin rehellisiä yrittäjiä kuin huijareita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kevään myötä remonttikaupustelijat alkavat kiertää omakotitalojen ovilla ja voivat yrittää saada asukkaita ostamaan remontteja kyseenalaisin keinoin. Länsi-Vantaalla asuva mies kertoo Länsiväylälle kohdanneensa kaupustelijan, joka yritti myydä ylihintaista kunnostustyötä.

– Meille kaupattiin tiilikaton pesua ja pinnoittamista 13 000 euron hintaan. Pyysin netin kautta vastaavan tarjouksen ja se oli noin 5 000 euroa, mies sanoo.

Peruskorjaamisen ja rakentamisen kehittämiskeskuksen toimitusjohtaja Mikko Juva kertoo aiheesta tulevan runsaasti kyselyjä.

– Varsinkin vanhemmat ihmiset pelästyvät ja tilaavat remontin, kun heille todetaan, että talo voi palaa tai kuluneista putkista voi tulla suurta vahinkoa, hän sanoo.

Ovelta ovelle kiertävissä kauppiaissa on myös kunnon väkeä, myöntää Juva.

– Olemme teettäneet puolueettomia tarkistuksia remonttien jälkeen. Monesti työn jälki on ollut kiitettävää, vaikka remontin on tehnyt ovelta ovelle kiertelevä yritys.

Kotona tehdyn remonttikaupan saa purkaa syitä erittelemättä 14 vuorokauden sisällä sopimuksen allekirjoittamisesta ja tarjous kannattaa pyytää ainakin kahdelta eri tekijältä, joista toinen on paikallinen yritys.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)