Lindholmin saari sijaitsee parin kilometrin päässä rannasta. Wikimedia Commons.

HS: Tanska aikoo siirtää ”ulkomaalaiset rikolliset” saarelle

Tällä hetkellä saari on yliopiston eläinlääketieteellisen virustutkimusyksikön käytössä.

Tanskassa suunnitellaan rikoksista tuomittujen ulkomaalaisten siirtämistä pienelle Lindholmin saarelle. Saarelle on päätetty rakentaa keskus, johon sijoitetaan noin 70 maahanmuuttajaa, jotka ovat tehneet tarpeeksi vakavan rikoksen saadakseen karkotuspäätöksen, uutisoi Helsingin Sanomat.

Saari on tällä hetkellä yliopiston eläinlääketieteellisen yksikön työntekijöiden käytössä. Siellä tehdään maatalouden tuotantoeläinten viruksiin liittyviä kokeita. HS:n haastattelema paikallinen Thomas Finke kertoo, että ei ole vieraillut saarella koskaan tartuntavaaran takia. Finken mukaan saarella ei myöskään ole viemäröintiä.

Saarelle suunnitellaan karkotuspäätöksen saaneiden maahanmuuttajien sijoittamista. Sijoitettavaksi suunniteltua osaa karkotuspäätösten saaneista ei voida palauttaa kotimaahansa vankeustuomionsa jälkeen, jos heitä odottaa siellä kuolemanvaara tai kidutus. Nämä tanskalaisessa mediassa ”ulkomaalaisiksi rikollisiksi” usein viitatut Tanska aikoo sulkea saarelle.

Tanskan keskustaoikeistolainen hallitus perustelee saarisuunnitelmia turvallisuudella ja maahanmuuton hallinnalla. Idea saaren käytöstä tuli oikeistopopulistiselta Tanskan kansanpuolueelta. Tanskan maahanmuuttopolitiikka on 2000-luvulla tiukentunut jatkuvasti.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt