Koronavirus on levinnyt laivoissa. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

HS: Myös Viking Linellä ollut koronatapaus

Ruotsalaiset ja suomalaiset ovat olleet samoilla päiväristeilyillä.

Myös Viking Linellä on kesän aikana ollut koronatapaus, yhtiön tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström kertoo Helsingin Sanomille.

Tapauksesta ilmoitettiin Terveyden ja hyvinvonnin laitokselle (THL) ja altistuneiden lähikontakteille. Tapauksen ajankohdasta ei kerrota tarkemmin.

– Olimme heti yhteydessä THL:ään. Hän [koronaa kantava henkilö] oli liikkunut laivalla hyvin rajoitetusti, ja lähikontakteihin otettiin yhteyttä, Boijer-Svahnström kertoo HS:lle ja toteaa, että kyseessä oli oireeton henkilö.

Laivatartunnat nousivat julkisuuteen, kun THL tiedotti Tallink Siljan laivoilla todetuista tartunnoista ja altistuksista. 

Viking Line kertoo viranomaisten suositelleen ruotsalaisten pääsyn eväämistä mini- ja päiväristeilyille. Aiemmin ruotsalaiset ja suomalaiset ovat voineet olla samoilla miniristeilyillä Tukholman ja Turun välillä. Näiden reittien myynti ruotsalaisille lopetetaan.

Reittimatkoille ruotsalaisten pääsyä ei voi yhtiön mukaan estää. Ruotsalaisia voi edelleen tulla risteilyille Tukholmasta Ahvenanmaalle ja erikoisristeilylle Tukholmasta Visbyhyn. Reittejä liikennöi Viking Cinderella -alus.

– Jos [ruotsalaisella] on syy matkustaa, emme voi estää hänen pääsyään reittimatkalle. Pitää muistaa, että Ruotsissa asuu myös suomalaisia, joilla on Suomen kansalaisuus, ja se antaa heille mahdollisuuden matkustaa, Viking Lineltä kommentoidaan.

Laivojen tautitapausten jälkeen osa on perunut matkojaan. Viking Linen tiedotusjohtajan mukaan laajaa ilmiötä ei kuitenkaan ole, ja uusia varauksia on saatu tehtyä.

LUE MYÖS:
Laivojen tartuntoja ihmetellään: Eikö tämä ole rajoitusten vastaista? (VU 6.7.2020)

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt