Entinen alkoholilaki muodosti erikoisen tilanteen ravintoloissa, joiden terassi sijaitsee jalkakäytävän toisella puolella itse myyntipaikasta. Lakimuutos on kuitenkin korjannut ”parkkiruututerassien” välillä koomisenkin tilanteen.
Helsingin Sanomat kertoo esimerkiksi Helsingin Fleminginkadulla sijaitsevasta Döner Harjusta. Ravintolan ja terassin välillä on matkaa 1,5 metriä. Vanhan alkoholilain mukaan tätä matkaa ei saanut kulkea tuoppi kädessä, koska kyseessä ei ollut anniskelualue. Nyt ongelmaa ei enää ole.
Laki kieltää edelleen alkoholin siirtämisen anniskelualueelta toiselle. Viranomainen saa kuitenkin nyt anniskelualueen hyväksyessään sallia, että saman anniskelupaikan eri alueiden välillä voi kuljettaa alkoholia.
Döner Harju ratkaisi pulman aiemman lain aikaan perustamalla ”anniskelujuomien siirtopisteen”. Asiakas jätti juomansa siirtopisteelle ja käveli itse pöytään. Kun tarjoilija ehti terassille, hän otti asiakkaan juoman siirtopisteeltä ja kuljetti sen asiakkaalle.