Juhliin osallistui yli 10 ihmistä. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Hoitajilla salaa juhlat – korona puhkesi dementiakodissa

Kodin asukkaita on kuollut virukseen Ruotsissa.

Ruotsalaisen dementiakodin hoitajien järjestämiä juhlia epäillään koronaviruksen puhkeamissyyksi Mälmössa, Kvällsposten kertoo.

Lehden tietojen mukaan noin 15 dementiakodin hoitajaa kokoontui asuntoon juhlimaan 19. joulukuuta. Sittemmin hoivakodissa on todettu useita tartuntoja, ja muutaman asukkaan kerrotaan jopa kuolleen virukseen.

Dementiakodin yksikön päällikön mukaan tietoa siitä, kuinka monta ihmistä juhliin osallistui ja missä ne järjestettiin. Hän ei myöskään kommentoi vielä sitä, aloitetaanko tapauksesta tutkintaa.

– Juttelemme ensin näille ihmisille ja katsomme mihin se johtaa, lehdelle kommentoidaan.

Juhlat olivat voimassa olevien suositusten vastaisia, sillä Ruotsi kielsi marraskuun puolivälissä yli kahdeksan hengen julkiset kokoontumiset.

Myös Aftonbladet kertoi maanantaina kolmentoista Skistarin kausityöntekijän tulleen irtisanotuksi Ruotsissa koronarajoitusten vastaisten juhlien jälkeen. Juhlat järjestettiin majoitustilassa, joka oli tarkoitettu vain kausityöntekijöiden käyttöön. Juhliin osallistui myös ulkopuolisia.

Dementiakodista ei haluta vielä kommentoida, millaisia seurauksia juhliin osallistuneille hoivakodin työntekijöille voi mahdollisesti tulla. Vielä ei myöskään ole tiedossa, onko joku tullut työpaikalle tietoisesti altistuneena.

Työntekijöitä on hoivakodin mukaan kehotettu noudattamaan Ruotsin terveysviranomaisten suosituksia ja huolehtimaan turvaväleistä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt