Verkkouutiset

Helsingin kaupunginvaltuuston voimasuhteet eivät muuttuneet tarkastuslaskennassa. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Helsingin valtuustoon nousi uusi kokoomuslainen tarkastuslaskennassa

Sini Korpinen sai tarkastuslaskennassa kymmenen ääntä enemmän kuin aiemmin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin kaupunginvaltuuston kokoonpano muuttui tarkastuslaskennassa.

Entinen kansanedustaja, professori Sirpa Asko-Seljavaara ei uusinutkaan paikkaansa kaupunginvaltuustossa, vaan uutena valtuustoon nousi Finnish Consulting Groupin (FCG) viestintä- ja markkinointijohtaja Sini Korpinen, joka on aiemmin työskennellyt muun muassa konsulttiyhtiö Milttonilla ja Henna Virkkusen erityisavustajana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tarkastuslaskennan perusteella Asko-Seljavaara sai 741 ääntä ja Korpinen 743 ääntä eli kaksi ääntä enemmän. Asko-Seljavaaran kanssa saman äänimäärän sai kauppatieteiden maisteri Jenni Pajunen, mutta arpa ratkaisi viimeisen valtuutetun paikan Pajusen hyväksi.

Valtuuston voimasuhteet säilyivät entisellään. Helsingin kaupunginvaltuuston suurimpana puolueena jatkaa kokoomus 23 valtuutetulla. Toiseksi suurin puolue on vihreät 18 valtuutetulla ja seuraavina tulevat sosialidemokraatit (13 valtuutettua), vasemmistoliitto (11 valtuutettua) ja perussuomalaiset (9 valtuutettua).

Ruotsalaisella kansanpuolueella on uudessa valtuustossa viisi paikkaa, liike nytillä kolme, keskustalla kaksi ja kristillisdemokraateilla yksi.

Edellisessä kuntavaaleissa valtuustopaikan saaneet feministinen puolue ja piraattipuolue jäivät ilman valtuustopaikkoja.

Valtuusto valitsee uuden pormestarin 2. elokuuta

Kaupunginvaltuusto valitsee Helsingin uuden pormestarin ja apulaispormestarit valtuutettujen ja varavaltuutettujen keskuudesta ensimmäisessä kokouksessaan 2. elokuuta 2021.

Pormestariksi valitaan todennäköisesti kaupunginvaltuuston suurimman puolueen pormestariehdokas eli kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen. Apulaispormestarien paikat jaetaan valtuuston suurimpien puolueiden kesken. D’Hondtin menetelmällä laskettuna vihreät, SDP, kokoomus ja vasemmistoliitto saisivat kukin yhden apulaispormestarin paikan.

Jos valtuustoryhmät eivät ole yksimielisiä pormestarin ja apulaispormestarien valinnasta, toimitetaan niistä vaalit.

LISÄYS 17.6.2021 klo 9.03: Lisätty juttuun, että arpa ratkaisi viimeisen paikan Jenni Pajusen hyväksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)