Harry Harkimo (vas.) ja Jari Kurri. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Harry Harkimo: Jari Kurri pääsee aloittamaan puhtaalta pöydältä

Jokereille on löytynyt täysin suomalainen omistajataho.

Suomalainen jääkiekkolegenda Jari Kurri on ostanut jääkiekkoseuran Jokerit. Seurasta 51 prosenttia omistanut Harry Harkimo osti ensin vähemmistöosakkaiden Gennadi Timtshenkon ja Roman Rotenbergin osakeet, minkä jälkeen hän myi Kurille koko osakekannan.

-Tämä on suuri päivä Jokereiden historiassa ja uuden ajan alku. Neuvottelut eri osapuolien kanssa ovat kestäneet pitkään, mutta vain siksi, että olen halunnut varmistaa parhaan mahdollisen ratkaisun, joka palvelee Jokereiden etua. Prioriteetti oli löytää Jokereille täysin suomalainen omistajataho ja siinä olemme onnistuneet, Harkimo kertoo tiedotteessa.

Hän kertoo olevansa kiitollinen Timtshenkolle ja Rotenbergille pitkästä yhteistyöstä, jota on tehty Jokereiden eteen.

– Nyt Jari Kurri pääsee aloittamaan puheenjohtajana puhtaalta pöydältä, mikä on äärimmäisen tärkeää seuran tulevaisuuden kannalta. Olen varma, että Jari jokerilegendana, monivuotisena hallituksen jäsenenä sekä urheilupuolen johtajana pystyy viemään seuran toimintaa kokonaisvaltaisesti eteenpäin tulevina vuosina, Harkimo toteaa.

Kurri kertoo, että heillä oli voimakas yhteinen tahto tuoda Jokerit takaisin täysin suomalaiseen omistukseen.

– Useat merkittävät suomalaisyritykset ovat tehneet yhteistyötä Jokereiden kanssa seuran KHL-aikana, esimerkkeinä Veikkaus ja Finnair. Haluan, että jatkamme ja kehitämme yhteistyötämme suomalaisen liike-elämän kanssa ja etsimme nimenomaan suomalaisia sijoittajia seuraamme, Kurri kertoo.

Jokerien uusi strategia esitellään Kurrin mukan kesän aikana seuran uuden aikakauden alkamisen merkiksi. Seuran tueksi halutaan merkittäviä suomalaisyhtiöitä, jotka ovat jo aiemmin olleet tukemassa seuraa.

Jokerit Hockey Club Oy on viime vuosina tehnyt miljoonatappioita.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt