Harri Jaskari keventäisi päästöttömien autojen verotusta. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Harri Jaskari: Autoja on liikenteessä myös tulevaisuudessa

Muutokset tehdään kansanedustajan mukaan hallitusti, joten diesel- ja bensa-autoilla ajavien ei tarvitse huolestua.

Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari linjaa, että seuraavan hallituksen on tehtävä merkittäviä tekoja liikenteen päästöjen vähentämiseksi ja samalla sähköistämiseksi.

Jaskarin mukaan autoja on tulevaisuudessakin liikenteessä, mutta kokoomuslaisen vision ne mukaan liikkuvat yhä päästöttömämmin. Muutos on hänen mukaansa tehtävä hallitusti, joten nykyisin diesel- ja bensa-autoilla ajavien ei tarvitse liikaa huolestua.

Jaskarin mukaan päästöttömyyteen tulee kannustaa silloin, kun päätetään hankkia uusi auto.

– Sähköä tai biokaasua käyttävän ajoneuvon on oltava aina fossiilista polttoainetta käyttävää autoa kilpailukykyisempi viimeistään 2030-luvulla, Harri Jaskari sanoo tiedotteessaan.

– Kokoomus on nostanut tavoitteekseen, että uusien autojen hankinnan verotus siirretään kokonaan autoilun päästöjen verotukseen. Kokoomus on ehdottanut lisäksi käyttövoimaveron poistoa kaasu- ja sähköautoilta sekä määräaikaisesti konversiotukea, jolla tuetaan auton muuntamista kaasuautoksi, Jaskari listaa.

Jaskari keventäisi päästöttömien autoveroa, jolloin sähköauton hankintahinta voisi tulla hankintahinnaltaan samalle tasolle kuin polttomoottoriauto. Sähköauton hankkiminen on edullisempaa jo esimerkiksi Norjassa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt