ISIS suunnitteli räjähteiden salakuljettamista lennoille. Wikimedia Commons/CC BY SA 2.5

Hän on ISIS-jihadisti, jonka kierot pommit pakottivat kieltämään läppärit lennoilla

Brittiläisen mekaanikon kerrotaan kehittäneen pommeja, joiden takia lentomatkustuksen sääntöjä kiristettiin.

ISIS-jihadistijärjestön on kerrottu kehittäneen voimakkaita ja vaikeasti havaittavia pommeja, jotka on naamioitu kannettavan tietokoneen akuiksi.

Tiedustelutieto pommeista oli ilmeisesti syynä Yhdysvaltojen viime vuonna asettamaan läppärikieltoon kymmeneltä eri lentokentältä Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta Yhdysvaltoihin suuntautuvilla lennoilla. Kielto korvattiin myöhemmin aiempaa tiukemmilla turvatarkastuksilla.

Newsweek kertoo, että tietokonepommien takana on tuoreen paljastuksen mukaan ISIS-järjestöön vuonna 2014 liittynyt brittiläinen mekaanikko Hamayun Tariq.

Brittitiedustelut myyräksi ryhtynyt entinen Al Qaidan pommimies Aimen Dean kertoo ”Abu Muslimina” ISIS-piireissä tunnetusta Tariqista Nine Lives -omaelämäkerrassaan. The Timesin mukaan Dean kuvailee Tariqia psykopaatiksi.

Tariqin kerrotaan suunnitelleen läppäripommien lisäksi pommilennokeilla tehtäviä iskuja urheilutapahtumiin. Hän on myös julkaissut verkossa ”yksinäisille susille” länsimaissa suunnattuja pomminteko-ohjeita. ISIS:n pommimies on tiettävästi yhä vapaalla jalalla jossain päin Irakia tai Syyriaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt