Ranskan hallituksen mukaan poliisi valvoo jälleen määräysten noudattamista. LEHTIKUVA / AFP Denis Charlet

Hälytys Euroopassa: Tartunnat kiihtyvät useissa maissa

Monet tapaukset ovat olleet yhteydessä ulkomaanmatkailuun.

Uusien koronavirustapausten määrä on jatkanut nousuaan eri puolilla Eurooppaa.

Ranska on vahvistanut viimeisen vuorokauden aikana 2 524 uutta Covid-19-infektiota eli eniten toukokuun jälkeen, jolloin tiukat rajoitustoimet purettiin.

Saksassa uusia tapauksia oli 1 200 kappaletta. Maan ulkoministeriön mukaan moni sairastunut on palannut lomamatkoilta muun muassa Espanjasta. Matkailua kehotetaan välttämään Katalonian, Navarran ja Aragonian lisäksi myös Madridiin ja Baskimaalle.

El Pais -lehden mukaan Espanja on ohittanut Britannian Länsi-Euroopan tartuntamäärissä. Maassa on vahvistettu jo yli 309 800 Covid-19-tapausta, ja paikallista epidemiatilannetta on kuvailtu kriittiseksi.

Kasvomaskien käyttö määrättiin keskiviikkona pakolliseksi kaikissa julkisissa tiloissa Brysselissä. Linjaus koskee yli 12-vuotiaita.

Kaupungissa on vahvistettu viimeisen viikon aikana keskimäärin 50 tapausta 100 000 asukasta kohden. BBC:n mukaan poliisi on määrätty kaduille tarkkailemaan rajoitusten noudattamista.

Ranskan hallituksen tiedottaja kuvaili lähiviikkoja ratkaiseviksi epidemian etenemisen kannalta. Hänen mukaansa poliisivoimat valvovat tilannetta kaduilla.

Kreikassa uusia tapauksia vahvistettiin 262 kappaletta eli enemmän kuin kertaakaan aiemmin pandemian aikana. Ravintoloiden ja baarien aukioloaikoja on rajoitettu turismikaudesta huolimatta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt