X
SULJE MAINOS
Eduskunnan valiokunnat käsittelevät parhaillaan hallituksen budjettiesitystä ensi vuodelle. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Hallituksen budjettisekoilu hämmentää – ”Kulttuuri tänään, poliisit eilen…”

Sivistysvaliokunnan puheenjohtaja vaatii eduskunnalle tietoa hallituksen lopullisesta budjettiesityksestä.

Veronmaksajien toimitusjohtaja Teemu Lehtinen ihmettelee, mihin tarvitaan hallituksen budjettiriihiä, jos menot säädetään yksi määräraha kerrallaan ja kunkin päivän puheenaiheiden pohjalta.

– Kulttuuri tänään, poliisit eilen…kuka mahtaa tarvita väljempää budjettiraamia huomenna, Teemu Lehtinen kirjoittaa Twitterissä.

Lehtisen mielestä hallituksen toiminta ei ainakaan lisää kehysten uskottavuutta.

Hallitus päätti viime keväänä ylittää budjettikehykset ensi ja sitä seuraavana vuotena. Kehystä korotettiin 900 miljoonaa euroa vuodelle 2022 ja 500 miljoonaa euroa vuodelle 2023.

Koronaepidemian vuoksi kehykset paukkuivat myös kuluvana vuonna ja viime vuonna.

”Lopettakaa julkinen sekoilu”

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) ilmoitti tänään Twitterissä sanovansa nyt suoraan, että SDP haluaa kulttuurileikkaukset, josta hallitus oli jo sopinut.

Hallitus päätti kevään kehysriihessään, että rahapelitoiminnan tuottojen vähenemistä ei korvata täysimääräisesti, vaan edunsaajien valtionrahoitus vähenee 43 miljoonaa euroa ensi vuonna.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) tiedotti kohdennetuista leikkauksista tällä viikolla, minkä jälkeen SDP:n kansanedustajat alkoivat vaatia leikkausten perumista julkisuudessa.

Eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko (kok.) perää hallitukselta lopullista budjettiesitystä.

– Nyt sanon minä suoraan: Hallitus, lopettakaa julkinen sekoilu sekä johtajuuden puute, ja tehkää päätöksiä! Meidän pitää eduskunnassa tietää mikä on lopullinen talousarvioesitys, Risikko kirjoittaa Twitterissä.

Hallitus antoi budjettiesityksensä eduskunnalle toissa viikolla ja valiokunnat käsittelevät budjettia parhaillaan. Kulttuuriin ja tieteeseen kohdistuvat leikkaukset käsitellään sivistysvaliokunnassa.

LUE MYÖS:

Sanna Marin: Sanon nyt suoraan
Antti Kurvinen: Vain vasemmistoliitto vastusti osin kulttuurileikkauksia

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt