Fiskarsin logo Helsingissä 2017. LEHTIKUVA / ANNI REENPÄÄ

Fiskars aloittaa yt-neuvottelut

Konserni uudistaa organisaatiotaan ja pyrkii vahvistamaan kilpailukykyään.

Fiskars Group kertoi maanantaina, että konsernin uuden organisaatiorakenteen suunnittelu on edennyt ja suunniteltujen muutosten odotetaan johtavan noin 220 toimihenkilön vähentämiseen globaalisti.

Yhteistoimintaneuvottelut Suomessa alkavat 20. tammikuuta, ja ne koskevat yhteensä 476 toimihenkilöä. Mahdollisten henkilöstövähennysten odotetaan koskevan korkeintaan 60 työntekijää Suomessa.

– Liiketoimintaympäristömme muuttuu edelleen. Rakennamme yrityksen tulevaisuutta ja keskitymme entistä selkeämmin kuluttajiin strategisten prioriteettiemme mukaisesti. Jatkamme uudistumista kohti yhtenäistä yhtiötä, jolla on yhteiset tavoitteet, strategia ja arvot, ja vahvistamme kilpailukykyämme, toteaa tiedotteessa Fiskars Groupin toimitusjohtaja Jaana Tuominen.

Myymälä-, tehdas- ja jakelukeskushenkilöstö ei ole Suomessa neuvottelujen piirissä. Yt-neuvottelujen aikana on tarkoitus avata myös uusia tehtäviä.

Ohjelmalla Fiskars Group tavoittelee 20 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä. Konsernissa odotetaan ohjelman päättyvän ensi vuoden loppuun mennessä.

Viime vuoden kolmannen neljänneksen lopussa Fiskars Group työllisti noin 7 300 henkilöä, joista 1 100 Suomessa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt