Finanssiala sopi tiiviin yhteistyön jatkamisesta. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Finanssialalle ”merkittävä muutos” – viikonlopputyöt hyväksyttiin

Rahoitusala pyrkii tiivissä yhteistyössä selvittämään tulevaisuuden finanssialan tarpeita.

Rahoitusalan työehtosopimusneuvotteluissa päätettiin hyväksyä alan viikonlopputyöt, kerrotaan Finanssialan tiedotteessa. Neuvotteluissa sovittiin myös kaikkien finanssialan sopimusosapuolten tiiviin yhteistyön jatkamisesta.

– Kyse on merkittävästä työehtojen muutoksesta, jolla on varmasti isot vaikutukset myös työhyvinvointiin työpaikoilla. Siksi onkin hienoa, että liittojen yhteistyössä henkilöstön hyvinvointiin liittyvät teemat korostuvat, Ammattiliitto Pron finanssisektorin johtaja Antti Hakala kertoo.

Lauantai- ja sunnuntaitöiden tuomien muutosten lisäksi rahoitusalan työtä muokkaavat asiakastarpeiden muutokset, digitalisaatio, robotiikka, tekoäly sekä sääntely.

Osapuolten yhteistyössä on keskitytty vuodesta 2013 alkaen työhyvinvoinnin, tuottavuuden ja kilpailukyvyn parantamiseen. Liitot pyrkivät seuraavaksi selvittämään lähitulevaisuuden rahoitusalan vaatimia taitoja.

– Osaava henkilöstö on tulevaisuuden finanssialan menestyksen kannalta erittäin tärkeää. Työelämän muuttuessa yhä kiivaampaan tahtiin tarvitaan jatkuvaa kehittymistä ja oppimista. Elinikäinen oppiminen on meidän kaikkien yhteinen tavoite työhyvinvoinnin ja tuottavuuden varmistamiseksi, Finanssiala ry:n johtava asiantuntija Tarja Kallonen toteaa.

Hyvinvoiva finanssiala -yhteistyötä laajennetaan, jotta vuoropuhelu eri toimijoiden välillä lisääntyisi. Vuoropuhelun lisääminen työpaikoilla kasvattaisi Palvelualojen työnantajat PALTA ry:n työmarkkinapäällikkö Minna Etu-Seppälän mukaan luottamusta ja ymmärrystä osapuolten välillä.

– Työkalun tarkoituksena on saada Hyvinvoiva finanssiala -hanke näkymään myös työpaikkojen arjen yhteistoiminnassa. Sillä voitaisiin tukea työpaikkatason keskusteluja alan murroksesta ja asiakkaiden tarpeista, sekä niiden vaikutuksista yrityksen toimintaan ja työntekijöiden työtehtäviin, Etu-Seppälä sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt