Finanssialan logo. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Finanssiala: Ilmastoystävällistä rahastosijoittamista on tarjolla

Finanssialan mukaan rahoituksen kohdentaminen talouden vihertymiseen on tärkeää.

Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi kannattaa valtiovarainministeri Katri Kulmunin (kesk.) ehdotusta hillitä ilmastonmuutosta rahastosijoittamisella.

Katri Kulmuni on esittänyt perustettavaksi valtion ilmastorahastoa, jolla tuettaisiin suomalaisen teollisuuden vihertymistä, päästöjen vähentämistä sekä uutta ilmastoystävällistä teknologiaa. Rahastoon voisivat sijoittaa ministerin mielestä myös kansalaiset.

– Rahoituksen kohdentaminen talouden vihertymiseen on tärkeää. Kansalaisten rahastosijoittamisen yhdistämistä valtiolliseen rahastoon on syytä tarkoin harkita ja miettiä, että onko se tarpeen. Miljoona suomalaista sijoittaa jo tänä päivänä finanssialan toimijoiden tarjoamiin sijoitusrahastoihin. Näiden rahastojen kautta on jo mahdollista sijoittaa kestäviin kohteisiin, ja jatkossa meillä on tarjolla entistä enemmän esimerkiksi ilmastoystävällisiä rahastoja, Kauppi toteaa tiedotteessa.

Kaupin mukaan ilmastoystävällisten rahastojen toimintaa tukee entisestään EU:ssa saatu sopu kestävän yritystoiminnan kriteereistä.

– Monet muutkin kestävän rahoituksen EU-hankkeet tukevat vihreää rahastosijoittamista, kunhan niiden sisältö määritellään oikein. Tulevaisuudessa esimerkiksi kestäviin kohteisiin sijoittaville rahastoille on mahdollista saada EU:n ympäristömerkki. Rahastojen toiminnalle ja markkinoinnille on olemassa muutenkin selkeät EU:n laajuiset pelisäännöt.

Kauppi toivoo, että suomalaisten sijoitusrahastojen toimintaa ei vaikeuteta esimerkiksi institutionaalisille sijoittajille kaavailulla osinkojen uudella lähdeverolla.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt