X
SULJE MAINOS
Helle vaihtui ukkosiin. / Kuvankaappaus, Foreca sää

Ennuste näyttää: Täällä ukkonen seuraavaksi riehuu

Salamointia on odotettavissa useamman päivän ajan.

Ukkoset jatkuvat Suomessa runsaina viikonlopun yli, vaikka pelätty heinäkuinen myrsky jää tulematta.

Sääpalvelu Forecan mukaan salamointi on runsainta tänään torstaina. Maahan iskeneitä salamoita oli sääpalvelun mukaan kirjattu Suomen alueelle iltapäivään mennessä jo 5000. Ukkoset yltyvät yhä päivän kuluessa, ja ne painottuvat maan itä- ja pohjoisosaan. Sadekuurot saattavat silti kehittyä ukkostaviksi maan etelä- ja keskiosissakin.

Salamointi jatkuu perjantaina. Torstaista poiketen ne painottuvat kuitenkin Pohjois-Pohjanmaalle ja Etelä-Suomeen. Myös lounaistuuli on puuskaista sekä maan eteläosassa että Suomenlahdella.

Lauantai on suuressa osassa Suomea poutainen, monin paikoin myös aurinkoinen. Kuuroja kehittyy lähinnä maan keskivaiheille, ainoastaan Kainuussa ne voimistuvat ennusteiden mukaan ukkosiksi asti.

Sunnuntaita kohti mentäessä sää jälleen synkkenee.

– Sunnuntaina kuuroja kehittyy iltapäiväksi runsaimmin maan etelä- ja keskiosaan, mutta maan pohjoisosakin saa osansa. Kuuroja ukkosineen on odotettavissa erityisesti maan etelä- ja keskiosassa, mutta myös paikoin pohjoisessa, Forecan meteorologi Joanna Rinne kirjoittaa Forecan blogissa.

– Ukkoskuuroissa paikalliset sademäärät voivat olla hyvinkin runsaita, ja myös riski ukkospuuskiin, rakeisiin, jopa paikallisiin syöksyvirtauksiin ja trombeihin on olemassa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt