Elina Lepomäki. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Elina Lepomäki: Pöyristyttävää ideologista vastakkainasettelua

Kokoomusedustajat ihmettelevät, miksi ministeriössä kieltäydytään yksityisten toimijoiden avusta.

– Tämä kuulostaa pöyristyttävältä ideologiselta valtataistelulta. Nyt järki käteen! Suomessa tarvitaan kaikki mahdollinen testauskapasiteetti käyttöön, kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki toteaa.

Kansanedustaja viittaa Facebookissa Yle uutisten juttuun, jonka mukaan sosiaali- ja terveysministeriö on kieltäytynyt jo kolmen viikon ajan yksityisen sektorin avusta koronavirustestauksessa. Hyvinvointialan yhdistys HALI:n mukaan yksityiset terveysjätit ovat tarjonneet julkiselle terveydenhuollolle hoitopaikkoja ja koronatestausta useita kertoja, mutta apu ei kelpaa.

– Vastaus oli se, että testaaminen ja rahoitus halutaan pitää julkisissa käsissä, HALI:sta kerrotaan.

Yksityisten terveysjättien mukaan testien hinta ei voi olla syy siihen, ettei yksityisen sektorin apu kelpaa. Hyvinvointialan johtaja Ismo Partasen mukaan siitä ei ole päästy ministeriön kanssa edes keskustelemaan. Sektorilla voitaisiin toteuttaa 4000 koronavirustestiä päivittäin.

Kokoomuksen Pia Kauma kysyy Twitterissä, ”onko niin, että hallituksen vasemmistoideologian takia apua ei voi pyytää yksityisiltä?”

– Hinnasta ei ole kyse, kun ei ole haluttu edes neuvotella? Nyt pitää ajatella ilman raja-aitoja ja poliittisia viholliskuvia, hän toteaa.

– Odotan toimenpiteitä enkä selittelyä.

Samoilla linjoilla on kokoomuksen Matias Marttinen.

– Tämä on täysin käsittämätön linjaus @STM_Uutiset ja perusteluiltaan ontto. Kaikki saatavilla oleva testauskapasiteetti pitää ottaa käyttöön. Herätys Meritullinkadulla!, Marttinen tviittaa.

Tämä kuulostaa pöyristyttävältä ideologiselta valtataistelulta. Nyt järki käteen! Suomessa tarvitaan kaikki mahdollinen testauskapasiteetti käyttöön.

Posted by Elina Lepomäki on Tuesday, April 7, 2020

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt