Verkkouutiset

Demarinuorten pj:lla ja Antti Rinteellä yllättävä yhteys – ”En ole itse kummejani valinnut”

Demarinuorten puheenjohtaja Joona Räsänen on Antti Rinteen kummipoika. SDP:n kansanedustaja pitää tätä arveluttavana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Mikkeliläinen SDP:n kansanedustaja Pauliina Viitamies kommentoi blogissaan puolueen puheenjohtajakamppailua. Häntä arveluttavat erityisesti joidenkin demarinuorten kannanotot.

– Kampanjan aikana on annettu ymmärtää, että demarinuorissa olisi suuri joukko niitä, jotka näkevät juuri (Antti) Rinteen visiot kannatettavina. Toisaalta ihmettelen sitä, sillä eikö juuri velan kasvattaminen lyö nuorta sukupolvea korville, ja eikö juuri heikko talous nousevine korkoineen ole omiaan heikentämään eniten nuorten lapsiperheiden tilannetta, Viitamies kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Puheenjohtajaehdokkaana oleva ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne muun muassa kannattaa velkaelvyttämisen lisäämistä.

Demarinuoret kertoo esimerkiksi verkkosivuillaan maaliskuun lopulla julkaistusta verkkokyselystä, johon vastanneista 65 prosenttia (676 henkeä) kannatti Rinteen valintaa.

Viitamies vihjailee blogissaan ”huhusta”, jonka mukaan Rinne on Demarinuorten puheenjohtaja Joona Räsäsen kummisetä. Kansanedustajan mielestä asia ”antaa toki oman merkityksensä nuorisojärjestön niin sanottuun tukeen”.

– Kummilusikat on hyvä maksaa joskus takaisin, Viitamies kirjoittaa hymiön kera.

Räsänen vahvistaa Verkkouutisille olevansa Rinteen kummipoika.

– Pitää paikkansa ja sen olen myös aina kysyttäessä rehellisesti sanonut, Räsänen kertoo sähköpostitse.

Hän tyrmää väitteet siitä, että asialla olisi vaikutusta SDP:n nuorisojärjestön toimintaan tai hänen omaan äänestyskäyttäytymiseensä.

– En ole itse kummejani valinnut, Räsänen toteaa.

Viitamiehen mukaan SDP:n puheenjohtajakamppailussa ”moni nuorehko eduskuntavaaliehdokas on valinnut puolensa suurten rahasäkkien toivossa”.

– Ammattiyhdistysliike on ennenkin rahoittanut ehdokkaita ja jo tällä hetkellä osa näistä armoitetuista on ollut ”koulutuksessa” Kiljavalla eli win-win -tilanne on jo nyt saavutettu, Viitamies sivaltaa.

Kiljavan opisto on kansanopisto, jota ylläpitää SAK:n koulutussäätiö.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)